Poročilo - 25. vzpon z gorskimi kolesi na Mariborsko Pohorje 2017

Športno društvo GANESHA Team je na prvi oktobrski dan organiziralo tradicionalni 25. vzpon na Mariborsko Pohorje z gorskimi kolesi. Na ta lep sončen dan se je vzpona udeležilo 103 tekmovalcev in tekmovalk, ki so se spopadli z 10 km dolgo traso od Obrambnega doma do Belvija.

Za varnost na dirki je bilo dobro poskrbljeno, saj je največ udeležencev bilo iz policije – dirka je namreč štela kot državno prvenstvo Policije. Na tekmo je prišlo tudi veliko najboljših slovenskih gorskih kolesarjev, ki so vzpon najverjetneje izkoristili kot generalko pred prihajajočim državnim prvenstvom v vzponu z gorskimi kolesi (8.10.2017, vzpon na Valvasor – Završnica).

Najhitreje je progo prevozil naš kolesar društva GANESHA Team Marko Čretnik, ki je za vzpon potreboval 30 minut in 50 sekund. Sledila sta mu Marjan Jauk (GANESHA TEAM) in Rok Naglič (Calcit Bike Team) s časoma 31:14 in 31:15. Slednji je v šprintu uspel premagati veterana.

Med dekleti je slavila Špela Škrajnar (GANESHA TEAM) s časom 39 minut in 33 sekund pred klubsko kolegico Michaelo Jauk (40:11). Na tretje mesto se je uvrstila Tina Brelih (42:49; PU Ljubljana, PP Kamnik).

Zmagovalec dirke je po tekmi povedal, da se je že hitro po štartu oblikovala skupina petih tekmovalcev, med katerimi so bili štirje člani društva GANESHA Team in en član kluba Calcit Bike Team. Slednji je skoraj do zadnje četrtine narekoval tempo, saj so ga naši člani pustili in mu niso želeli pomagati. V najstrmejšem in najtežjem delu proti koncu, pa se je Marko zaradi dobrega počutja odločil pospešiti tempo in si tako pridobil majhno prednost pred zasledovalci, ki pa je do cilja več ni zapravil.

SKUPNI REZULTATI

REZULTATI POLICIJA