Čipi in merjenje časa

Merjenje časa na vseh 10 vzponih bo potekalo elektronsko. Zato je nujno da ima vsak udeleženec čip (kartico ali zapestnico). Čipi, ki ste jih udeleženci preteklih sezon dobili ob registraciji veljajo tudi letošnjo sezono. Lahko jih uporabite tudi letos in se vam pred prvo njihovo letošnjo uporabo ni potrebno zglasiti pri prijavni službi na startu.
 
Za potrebe merjenja časa bomo za protivrednost 5€ izdajali zapestnice (novim udeležencem in tistim, ki so jih izgubili).
 
Pred vsakim odhodom na start preverite ali imate s seboj čip. V primeru da se ob prihodu v cilj ne boste registrirali s čipom, vaš vzpon ne bo upoštevan v razvrstivah po kategorijah. V takem primeru  lahko svoj čas zabeležite na zapisnem listu pri hišici v cilju, vendar bo vaš dosežek, v skladu s pravili, upoštevan le v WMA kategoriji.
Zapestnico je najbolj praktično nositi na desni roki. Enako velja za kartico. Čitalec bere čip na razdalji do 10 cm skozi blago, ne pa tudi skozi telo. Poskrbite, da imate ob prihodu v cilj čip “pri roki”. Oziroma, če ga nimate, med iskanjem ne ovirajte tekmovalcev, ki prihajajo za vami.

Startne številke

Startne številke iz lanske sezone ne veljajo v letošnji sezoni in je najbolje, da jih čim prej pozabite.
Podobno kot lani tudi letos ne bomo izdajali startnih številk v materializirani (papirni) obliki, si pa lahko vsak tekmovalec sam natisne svojo startno številko za spomin ali opomnikVsakemu udeležencu lanske sezone smo v naprej, glede na dosežen rezultat pretekle sezone v kategoriji WMA,  dodelili startno številko v letošnji sezoni. Seznam je dostopen tukaj.  V celotnem času trajanja pokala bo na spletni strani ažuriran seznam startnih številk. Ta bo na voljo tudi pri prijavni službi pred startom.
Novi udeleženci, oziroma udeleženci, ki se lani niso udeležili nobenega vzpona, se morajo pred prvim vzponom pri prijavni službi znova registrirati (vnesti prijavne podatke). Ob registraciji jim bo dodeljena startna številka in za protivrednost 5€ predana zapestnica v trajno last in uporabo.
Za udeležence, ki startajo pred skupino in si sami merijo čas je še posebej pomembno da si zapomnijo ali zabeležijo svojo letošnjo startno številko. Kot je določeno v pravilih, se tekmovalci, ki ne startajo v skupini in si sami merijo čas upoštevajo le v WMA kategoriji.